Zorgen

Wij komen tot meermaals per dag langs, afhankelijk van de zorg of wat je behandelende arts adviseert.  Dat kan voor een korte periode zijn of langdurig. Het enige dat u ons bezorgt is een voorschrift van de arts en een mutualiteitklever.  Voor hygiënische zorgen is er geen voorschrift vereist.

Hygiënische zorgen

We komen langs om u bij te staan bij het in en uit bed stappen, het geven van dagelijks (of wekelijks) toilet aan lavabo/ douche of bad, aan- en uitkleden, hulp bij toiletbezoek en/of vervangen van incontinentiemateriaal.  Wij volgen vanzelfsprekend ook de observaties en de parameters goed op; bloeddruk, pols, temperatuur,...

Wondzorg

Wanneer u een wonde heeft, komen we die professioneel verzorgen.  Dit gaat van eenvoudige wonden (schaafwonden, hechtingen,...) tot complexe wonden (wieken, drain, ulcera, brandwonden, doorligwonden,...) in samenspraak en op voorschrift van de arts.  Ook voor het aanbrengen van zalf of geneeskundig product komen we langs (bij zona, eczema, psoriasis, wratten,...)

Inspuitingen

We komen langs om op doktersvoorschrift allerhande inspuitingen toe te dienen.  Ook bij diabetespatiënten gaan we tot 3 maal daags langs om insuline toe te dienen en glycemiewaarden op te volgen.

Klaarzetten en toediening medicatie

Klaarzetten en toediening medicatie: medicatie zetten is soms heel complex en vergt vaak enige vingervaardigheid en concentratie.  Daarom komen wij graag langs om een wekelijkse medicatiedoos aan te vullen en (indien nodig) bij elk bezoek de medicatie toe te dienen.  Bij psychiatrische patiënten komen we tot 3x per dag langs voor het toedienen van medicatie onder toezicht.

Oogverzorging

Na operatie aan de ogen komen we tot 4 maal daags langs voor het inbrengen van oogdruppels en/of oogzalf via een afbouwschema, dit ter bescherming en genezing.

Palliatieve zorg

Samen met het Palliatieve Thuiszorg Netwerk Zuid-West-Vlaanderen geven we u een kwalitatieve palliatieve begeleiding.  We zorgen voor een optimale comfortzorg, pijnbestrijding en psychische ondersteuning, zowel voor patiënt als familie en omgeving.

Port-a-cath spoelen

Wij komen aan huis om uw poortsysteem te spoelen, met als doel verstoppingen te voorkomen.  Dit om de 6 à 8 weken, naargelang advies en voorschrift van de arts.  Via deze weg kunnen we ook infuustherapie toepassen (zie infuustherapie).

Infuustherapie

Infuustherapie thuis is een complexe en gespecialiseerde zorg, zeker als u afhankelijk bent van infuus als medisch hulpmiddel.  Wanneer het binnenkrijgen van vocht of een specifiek geneesmiddel niet op een natuurlijke manier kan gebeuren via de mond, dan is het mogelijk om dit via infuus toegediend te krijgen thuis.  Zo hoef je niet telkens naar het dagziekenhuis te gaan.  Wij hebben al ervaring met het toedienen van medicatie zoals antibiotica via PICC-katheter.  Wanneer de arts beslist om sondevoeding thuis verder te zetten omdat voedselinname via de normale weg niet meer lukt of onvoldoende is, komen wij bij u langs om sondevoeding toe te dienen.  Deze vloeibare voeding loopt voor een bepaalde tijd langs een fijn buisje via de neus of de buik.

Stomazorg

We staan in voor het dagelijks reinigen en verzorgen van verschillende soorten stoma’s (stoma aan de dikke darm, de dunne darm en de urinewegen).  Wij melden alle zorgwekkende observaties aan de huisarts of specialist.

Sondage en lavementen

Op voorschrift van de arts geven we lavementen.  Ook kan u terecht bij ons voor sondages.  Wij ledigen de blaas via het inbrengen van een sonde en dit volgens een dagschema.

Aanbrengen van steunkousen

Wie problemen heeft met het aan- en/of afdoen van steunkousen en –verbanden, kan op ons beroep doen.

Zorgen aan tracheacanule

Wij verzorgen 2x per dag uw tracheacanule; het verwijderen van de canule om hem te reinigen en dan terug in te brengen.  Alsook de huid rond de canule gaan we reinigen en dagelijks observeren.